Мисия
Фондация „В помощ на здравето“, заедно с пациентските организации: Асоциация за развитие на медицинската общност, Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит, Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев, Българска асоциация болест на Крон и улцерозен колит, Българското Дружество по Гастроентерология, Българско дружество по ревматология, Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България, създаде онлайн платформата www.probudise.bg с информация за възпалителните автоимунни заболявания, за да помогне на пациентите да водят пълноценен живот.

При нас ще намерите полезни съвети от водещи специалисти, новини, видео материали и лични истории на хора, които са успели да се справят със заболяванията си.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на АбВи България.

Ние сме организации, които обединяват хора с различни заболявания, водени от желанието да се борят заедно и да отстояват правата си като пациенти.

В нашите организации членуват хора от различни възрасти, с различно образование, професии и интереси, хора от градове и села в цяла България. Макар и застигнати от болестта, ние вярваме, че заедно с доверие в нашите лекари и постоянен диалог с тях, можем да постигнем много.

Този портал е създаден с мисъл за пациента и добрата информираност на обществото ни по важни за здравето проблеми. В последните години знанията в медицината се обогатиха много с нови открития и постижения.

Големи международни проучвания бяха посветени на автоимунните заболявания – една разнородна група болести, при които организмът реагира парадоксално и определени негови собствени белтъци насочват отрицателното си действие върху отделни органи и системи.

Kъм тази група заболявания принадлежат псориазисът и псориатичният артрит, болестта на Бехтерев (анкилозиращ спондилит) и ревматоидният артрит, улцерозният колит и болестта на Крон. Всички те, взети заедно, са голямо предизвикателство за лекарите и разбира се, нелеко изпитание за пациентите.

В портала, който сме подготвили за вас, ще намерите сериозна и старателно подбрана информация за симптомите на тези болести и признаците, които ги отличават помежду им. Ще научите кое е най-новото в научните изследвания и какви са очакванията на лекарите за тяхното лечение.

Ще разберете защо не трябва да се страхувате от диагнозата, а без притеснение и отлагане да потърсите помощ от специалист.
Created by: PR Care